Rugklachten

Er zijn veel verschillende vormen van rugpijn, bekendste vorm is de hernia met een duidelijke lichamelijke oorzaak. Maar vaker hebben mensen last van aspecifieke rugklachten. Hierbij is niet duidelijk aan te wijzen wat de precieze oorzaak is.

De pijn gaat vaak gepaard met spierkramp, stijfheid en uitstraling naar andere plaatsen van het lichaam. Rugklachten ontstaan meestal door een verkeerde beweging, verkeerd tillen, gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht, een hoge werkdruk of spanningen.

Als fysiotherapeut/acupuncturist kan ik vrij goed de pijn bestrijden en de spieren ontspannen maar ook de oorzaak van de klachten aanpakken. Het kan namelijk zijn dat de pijn in de rug in verband staat met energieblokkades elders in het lichaam.

De behandeling bestaat meestal met naaldtechnieken/ massage en eventueel oefeningen. Bij chronische pijnklachten gebruik ik meestal elektrisch acupunctuur, door middel van een acu-stimulator kan ik op de naald lichte stroomimpulsen geven wat een goede pijnbestrijding geeft.

 

 

 

 

 

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken neem dan contact op.
Acupunctuur de Jongh - Praktijk voor Klassieke Acupunctuur