Nieuws meer informatie

Schedelacupunctuur

Nascholing schedelacupunctuur volgens Yamamoto en Chiao Shunfa.

Afgelopen weekend 4 oktober 2014 een praktische cursus schedelacupunctuur gevolgd onder leiding van zenuwarts/acupuncturist Rudy Wong Chung en dr. F Jonkman cardioloog/acupuncturist.

Schedelacupunctuur is neuroacupunctuur die specifiek ingezet kan worden bij de behandeling van neurologische ziekten en chronische pijnen. Enkele indicaties voor de schedelacupuntuur zijn bijvoorbeeld syndroom van Ménière, syndroom van Parkinson, toestand na een CVA met motorische of gevoelverschijnselen, neurologische hoofdpijn, peri-arthritis humeroscapularis, Trigeminus neuralgie en neurologische bewegingsstoornissen. Chinese schedelacupunctuur is een van de eerst ontwikkelde vorm van neuroacupunctuur, de methode van Chiao Shunfa maakt geen gebruik van acupunctuurpunten op de schedel maar werkt met een aantal zones op het hoofd die corresponderen met de diverse functionele regionen in de hersenen.
De Japanse schedelacupunctuur volgens Yamamoto gaat er van uit dat er op de hoofdhuid projecties bestaan van alle organen en ledematen. De schedelacupunctuur moet altijd toegepast worden in combinatie met de T.C.M methode. Het was een zeer interessante bijscholing, die laat zien dat nieuwe ontwikkelingen binnen de acupunctuur goed kunnen helpen bij neurologische stoornissen en pijnen.


Acupunctuur de Jongh - Praktijk voor Klassieke Acupunctuur