Menstruatieklachten

In principe is een gezonde menstruatiecyclus vrij van klachten. Een gezonde menstruatie is regelmatig, doet geen pijn en hoort geen emotionele reacties te geven.

Toch zijn er veel vrouwen die last hebben van zowel lichamelijke als emotionele menstruatieklachten.

Menstruatieklachten ontstaan vaak in de periode voor en tijdens de menstruatie. De meeste klachten doen zich voor in de periode voordat de menstruatie begint, dat noemen we het Premenstrueel Syndroom. Veel voorkomende klachten zijn pijn in de buik, vermoeidheid, hoofdpijn , rugpijn en pijnlijke borsten.

Behalve premenstruele klachten zijn er ook klachten die voorkomen uit een verstoring in de menstruatiecyclus. Als de cyclus uit balans is, kan de menstruatie onregelmatig worden, te lang aanhouden of soms te kort zijn. Het kan ook leiden tot overmatig bloedverlies, tussentijdse bloedingen of menstruatiepijn.

De behandeling zal gericht zijn op uw hormoonhuishouding en op uw energiebalans in uw buik. Maar ook elders in het lichaam kan de energiebalans verstoord zijn waardoor uw menstruatie niet goed verloopt. Een acupunctuurbehandeling brengt uw energiehuishouding weer in balans, hierdoor krijgt de menstruatie weer een gezond verloop en verdwijnen de lichamelijke en emotionele klachten.

 

 

 

 

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken neem dan contact op.
Acupunctuur de Jongh - Praktijk voor Klassieke Acupunctuur