Klachten

Voor zeer veel klachten is acupunctuur een geschikte therapie. U kunt daarbij denken aan klachten als hoofdpijn, hooikoorts, lage rugklachten, maag/darmklachten en vermoeidheid.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) omschrijft meer dan vijftig aandoeningen die goed met acupunctuur kunnen worden behandeld.

Er zijn ook aandoeningen waarbij acupunctuur het probleem zelf niet kan oplossen maar wel een goede ondersteuning kan geven bij het dragen van de gevolgen ervan, zoals pijn of andere symptomen. Denk daarbij aan ziekten als kanker en chronische ziekten.

Ook na een operatie of letsel na een ongeval kan acupunctuur verlichting geven of leiden tot een sneller en beter herstel.

Het basisprincipe van de acupunctuur is de circulatie van de 'leven' energie Qi, die stroomt via een ingewikkeld stelsel van kanalen (meridianen) door ons lichaam.

Bij ziekte is het energie-evenwicht verstoord. Middels het prikken van de acupunctuurpunten kunnen we de stroom van de energie beïnvloeden en kunnen blokkades worden opgeheven. Tevens kunnen we door het bewust laten worden van de mogelijke oorzaak die ten grondslag ligt aan de klacht, zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld voeding en leefwijze aan te passen.

Een groot voordeel van acupunctuur is dat het nagenoeg geen bijwerkingen heeft. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand , verhoogt de pijngrens en stimuleert de levenslust.

Behandelbare klachten

Hoofd hoofdpijn, aangezichtspijn, migraine
Slijmvliezen chronische verkoudheid, bijholte ontstekingen
Neus neusverkoudheid
Oor oorpijn, oorsuizingen
Oog jeukende ogen, wazig zien, vlekjes voor de ogen, branderige ogen
Keel brok in de keel, keelpijn, heesheid
Luchtwegen verkoudheid, hooikoorts, astma, bronchitis, hyperventilatie
Borst spanning op de borst, vol gevoel op de borst, pijn op de borst, opgezette flanken
Buik opgezette buik, buikkrampen
Maag/darm misselijkheid, zuurbranden, opboeren, slechte eetlust, diarree, overgeven
Gynaecologie menstruatieklachten, pre-menstruele klachten
Urinewegen incontinentie, nachtelijke zaadlozingen
Gewrichten stijfheid, pijnklachten, reumatische aandoeningen, artrose
Spieren/pezen pijnklachten, nek/rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie
Ledematen koude ledematen, vochtophopingen (oedeem)
Zenuwstelsel ischiasklachten, intercostaalneuralgie
Huid jeuk, eczeem
Mentaal slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie, angst, rusteloosheid, depressiviteit, lusteloosheid, algehele zwakte burn-out, uitputting
Allergieën hooikoorts, allergische verkoudheid
Verslaving rookverslaving
Zwangerschap misselijkheid, zuuroprispingen, stuitligging

Helaas kunnen niet alle klachten verholpen worden, maar vaak kan wel een deel van het ongemak bestreden worden waardoor het algemeen welbevinden toeneemt. Denk hierbij aan pijnen en vermoeidheid die behandeld kunnen worden zonder dat de hoofdkwaal/ziekte (bijvoorbeeld M.S, reuma) verbetert.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken neem dan contact op.
Acupunctuur de Jongh - Praktijk voor Klassieke Acupunctuur